Skip to main content

Om mig

Välkommen!

Jag heter Erik Torstensson och är textilkonstnär, jag har använt mig av det textila uttrycket i hela mitt vuxna liv; från början i form av kläder och sömnad.

Under många år har jag arbetat huvudsakligen på fibernivå, med tovning i olika former och handspinning. Den senaste tiden har jag varit mer intresserad av att skapa bilder och installationer, mitt fokus är snarare rumslighet och berättande och jag har undersökt detta främst genom digital jacquardvävning. Mitt konstnärliga intresse kan ses genom begreppen upprepning och upplösning. Jag manipulerar bilder digitalt och väver dem sedan, ofta innehåller de mönster.  

Under fliken ”Utställningar” kan du se var jag håller till för tillfället och vad jag gjort tidigare. Kontakta mig gärna om du är intresserad av ett samarbete eller skulle vilja ställa ut mina verk.

Jag arbetar pedagogiskt främst inom fortbildning och folkbildning; på folkhögskolor och genom studieförbund och jag reser över hela Sverige för att hålla kurser eller hålla föredrag om min konst.

Här på hemsidan finns en flik som heter Portfolio och där finns olika gallerier där du kan se lite av vad jag gör. Det finns också en länk som visar det senaste från mitt Instagram-konto: man_of_wool

Allt gott!